Αφγανιστάν ώρα μηδέν: Οι ομοφυλόφιλοι θα συνθλίβονται μέχρι θανάτου από τοίχους

 



“Ανάλογα με το έγκλημα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τις άκρες των δαχτύλων ή ολόκληρα τα δάχτυλα. Για χειρότερα αδικήματα, κόβουμε το χέρι από τον καρπό, τον αγκώνα ή τον άνω βραχίονα. Ο θάνατος με λιθοβολισμό ή απαγχονισμό είναι η μόνη επιλογή για τα σοβαρότερα εγκλήματα”, ανέφερε δικαστής των Ταλιμπάν.
Τα φρικιαστικά σχέδια των Ταλιμπάν*, οι οποίοι φιλοδοξούν να κυβερνήσουν το Αφγανιστάν βάσει του νόμου της Σαρία, αποκάλυψε δικαστής της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.
Μιλώντας στην Bild, o 38χρονος Gul Rahim αναφέρθηκε στον ανατριχιαστικό ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα διαβίωσης, ο οποίος είναι βασισμένος σε μια σκληρή εκδοχή του Κορανίου, τονίζοντας πως στόχος των Ταλιμπάν ήταν και θα είναι για πάντα να τον επιβάλλουν σε ολόκληρη τη χώρα.
Oπως προβλέπει η Σαρία, οι κλέφτες θα τιμωρούνται με ακρωτηριασμό των χεριών και των ποδιών τους, οι γυναίκες θα παίρνουν άδεια για να φύγουν από το σπίτι τους, ενώ οι ομοφυλόφιλοι θα συνθλίβονται από τοίχους ως μορφή εκτέλεσης στις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν.
«Αυτός ήταν ο στόχος μας και θα είναι για πάντα», τονίζει ο Rahim, αποκαλύπτοντας τη ζοφερή μοίρα που περιμένει τους Αφγανούς αν η χώρα τους περάσει στον έλεγχο των τρομοκρατών.
Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται μάλιστα ότι ελέγχουν ήδη το 80% του Αφγανιστάν από τότε που το ΝΑΤΟ απέσυρε τις δυνάμεις του από τη χώρα, αφήνοντας τα τοπικά στρατεύματα να μάχονται μόνα τους απέναντι στους φανατικούς ισλαμιστές.
Ως εκ τούτου, η απειλή του νόμου της Σαρία είναι ήδη πραγματικότητα για πολλούς Αφγανούς…
Ο Rahim αποκάλυψε το «όραμά» του για τη Δικαιοσύνη στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα από κεντρική επαρχία του Αφγανιστάν όπου μένει εδώ και αρκετά χρόνια.
Αναφερόμενος μάλιστα σε ένα πρόσφατο περιστατικό, δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί ότι διέταξε να κόψουν το χέρι ενός άνδρα που φέρεται να είχε κλέψει ένα δαχτυλίδι από ένα σπίτι.
«Ρώτησα τον ιδιοκτήτη του δακτυλιδιού αν θα ήθελε επίσης να ακρωτηριαστεί και το πόδι του κλέφτη γιατί όχι μόνο έκλεψε το δαχτυλίδι, αλλά παραβίασε την οικία του, πράγμα που σημαίνει ότι είχε διαπράξει δύο εγκλήματα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι συμφώνησε τελικά να κοπεί μόνο το χέρι του.
Μια άλλη πρόσφατη απόφαση του δικαστή ήταν η εκτέλεση διά απαγχονισμού των μελών μιας συμμορίας που κρίθηκαν ένοχοι για απαγωγές και λαθρεμπόριο.
«Ανάλογα με το έγκλημα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τις άκρες των δαχτύλων ή ολόκληρα τα δάχτυλα. Για χειρότερα αδικήματα, κόβουμε το χέρι από τον καρπό, τον αγκώνα ή τον άνω βραχίονα. Ο θάνατος με λιθοβολισμό ή απαγχονισμό είναι η μόνη επιλογή για τα σοβαρότερα εγκλήματα», ανέφερε.
Ερωτηθείς, δε, ποιες τιμωρίες θεωρούν οι Ταλιμπάν πως πρέπει να επιβάλλονται στους ομοφυλόφιλους άνδρες, ο 38χρονος απάντησε ότι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.
«Είτε λιθοβολισμός είτε να πέσει πάνω του ένας τοίχος», ανέφερε.
Και ενώ οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν τη μία περιοχή μετά την άλλη, εν μέσω της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, πολλές γυναίκες προσπαθούν να μεταναστεύουν, υπό τον φόβο όσων τις περιμένει.
Ο Rahim κάθε άλλο παρά καθησυχαστικός ήταν μάλιστα γι’ αυτές, σημειώνοντας πως δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν πάρει πρώτα άδεια.
Επίσης τα κορίτσια θα μπορούν να πηγαίνουν σχολείο μόνο αν ο δάσκαλός τους είναι γυναίκα φορώντας υποχρεωτικά μαντίλα (τζιχάμπ).
Oλα όσα περιγράφει ο δικαστής των Ταλιμπάν ξυπνούν μνήμες από τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τη δεκαετία του 1990, πριν από την αμερικανική εισβολή.
Ενδεικτική είναι άλλωστε η φωτογραφία που θυμίζει τη φρίκη εκείνων των ετών, με έναν άντρα που κατηγορείται για φόνο να κάθεται στο κέντρο του «Εθνικού» γηπέδου ποδοσφαίρου πίσω από ένα φορτηγό στην καρότσα του οποίου κάθεται ένας άνδρα κρατώντας καλάσνικοφ.
Λίγο αργότερα, ο άνδρας εκτελείται. Hταν μία μόνο από τις εκτελέσεις που παρακολούθησαν εκείνη την ημέρα περίπου 35.000 άτομα…
Νωπές άλλωστε είναι επίσης οι εικόνες με τζιχαντιστές να πετούν άνδρες που κατηγορούσαν για ομοφυλοφιλία από κτίρια.
Πλέον σχεδόν 20 χρόνια η ανησυχία και ο φόβος ότι η φρίκη επιστρέψει είναι έκδηλα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αν και οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι ελέγχουν περίπου το 80% του Αφγανιστάν, παρατηρητές εκτιμούν πως το πραγματικό κυμαίνεται περίπου στο 30%.
Σε πολλές περιοχές, οι μάχες πάντως τον τελευταίο καιρό είναι σφοδρές με τον στρατό συνήθως να ηττάται. Aλλοτε τρέπεται σε φυγή και άλλοτε διαπραγματεύεται την παράδοση του, προκειμένου οι Ταλιμπάν να αφήσει τους στρατιώτες να επιστρέψουν σπίτι τους.
Από την άλλη, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται απλά για μια τακτική υποχώρησης προκειμένου να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της σε μεγάλες πόλεις και να τις οχυρώσει αμυντικά ενόψει μιας σχεδόν αναπόφευκτης επίθεσης των τρομοκρατών.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν παραιτήθηκε σε επίσημη τελετή στην Καμπούλ, φέρνοντας την αποχώρηση της Αμερικής από τη χώρα ακόμη ένα βήμα πιο κοντά.
Η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, ενώ από τον περασμένο Μάιο έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν περισσότερα από τα 2.500 στρατεύματα. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης παραδώσει στις αφγανικές δυνάμεις την αεροπορική βάση «Bagram», από την οποία έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και των τζιχαντιστών τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Πηγή Sputniknews.gr


Επιστροφή λοιπον στο μεσαίωνα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια