Καβάλα: Γονείς καταδικάστηκαν γιατί αντέδρασαν στο coming out του παιδιού τους

 


Γονείς καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το δικαστήριο της Καβάλας επειδή δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν το coming out του παιδιού τους.

Γονείς ανήλικου παιδιού, που δεν αποδέχτηκαν το γεγονός πως το παιδί τους αυτοπροσδιοριζόταν ως γκέι, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή από δικαστήριο στην Καβάλα.

Η ποινική διαδικασία προκλήθηκε σε βάρος τους μετά από καταγγελία του ίδιου παιδιού τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει proininews.gr.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν όταν το ανήλικο παιδί αποφάσισε να κάνει come out στους γονείς του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις στην οικογένεια με το παιδί να κάνει τελικά προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δύο γονείς κατηγορήθηκαν για απλή σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος αδύναμου προσώπου.



Το δικαστήριο κάλεσε εκτάκτως σε κατάθεση το ανήλικο παιδί, το οποίο παρακολουθούσε τη δίκη. Η κατάθεση του παιδιού έγινε μετά την απολογία των γονέων του. Όπως ανέφερε το παιδί:

«Ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν»


Ωστόσο, το παιδί επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα περιστατικά της δικογραφίας και η μητέρα του ζήτησε συγγνώμη. Η μητέρα πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε»

Η εισαγγελική πρόταση ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας από πρόκληση σωματικής βλάβης σε απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Κατηγορία για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι τελικά αθωώθηκαν.

Παράλληλα, ζητήθηκε η ενοχή τους για την απειλή, πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και στον πατέρα και στην μητέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλεψε τους γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους.

(neolaia.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια